un sistema judicial poc ecològic

Posted: Novembre 4, 2008 in Sistema Judicial
Etiquetes: , ,

Com deia el tan nostrat Capità Enciam, “Els petits canvis són poderosos”. I do, el Sistema Judicial en necessita un que podria ser-ho molt, de poderós.

Ara pensareu que tinc ganes de capgirar-ho tot i res més lluny de la realitat, de moment amb un petit gest en tindria prou (llegeixis ben clar el “DE MOMENT”) i és que hi ha una qüestió que últimament em té preocupada i que, al capdavall, va ser la instigadora d’aquest bloc.

La qüestió és que cada vegada que s’interposa una demanda judicial (o denúncia, segons el cas) per obligació s’han d’enviar com a mínim 3 còpies (una per part i pel Jutge, per tant com a més parts més còpies) i en determinats casos hem d’afegir la còpia pel Ministeri Fiscal, el que comporta fer-ne tantes fotocòpies com se’n necessitin… però no només del cos de la demanda/denúncia sinó també de la prova documental aportada amb aquesta.

Així doncs, si ens trobem davant una demanda monitòria curta amb poca prova documental afegida té un passi, s’hauran de fer poques fotocòpies… però si no és així, què hem de fer? És gaire normal gastar més de 500 fulles (ESTEM PARLANT DE TOT UN PAQUET SENCER!) en còpies per una demanda ordinària i la seva corresponent prova documental??? Ja t’ho dic jo: NO! Perquè no només d’on una servidora treballa en surten demandes cada dia sinó de tots els despatxos, empreses i demés repartits arreu del món on hi ha un becari o una becària pringant davant el trasto de marres tal vegada fent-se la mateixa pregunta (o no).

Ara pensem-hi i feu números: si de tots els fulls que es gasten al dia per presentar demandes o denúncies i que, per més inri, s’entatxonen en els despatxos dels jutjats criant una mà de pols que fa por, ens ho estalviéssim amb un mecanisme electrònic o digital la de paper que estalviaríem i la d’arbres que podríem deixar créixer tranquils! Que no us ho perdeu, si a sobre t’equivoques amb alguna cosa aquella fotocòpia ja no serveix per res i, a reciclar toquen (només faltaria)

El que vull dir és que, tal i com em va suggerir un bon home de no sé quin Departament de la meva empresa, l’Administració de Justícia s’hauria de modernitzar i crear un mecanisme electrònic o digital per tal que es presentessin els documents o les demandes igual que ara amb algun mecanisme específicament jurídic però amb tot l’estalvi de paper i espai que significaria, la idea seria presentar les denúncies o demandes tal i com des de fa uns anys presenten els Pressupostos Generals de l’Estat. Que per llegir-ho algú necessiti imprimir-ho? Que ho faci, però d’entrada que ens haurem estalviat un bon grapat de fulls.

Potser el que imagino és una mica complicat i digne d’inventos del Tebeo, però tal com actualment avança la tecnologia potser no és tan descabellat pensar-hi, no?

Que “empapelar” al prójimo no vulgui dir descuidar el nostre entorn.

expedients

Comentaris
  1. barrageneral ha dit:

    Tens molta raó, Eli, aquest seria un bon exemple en el qual la tecnologia podria posar-se al servei del medi ambient que, per una vegada, no estaria malament…

    Per cert, avui he imprès una notícia del dossier de premsa que et pot interessar. No és per picar-te ni deprimir-te, però el titular és eloqüent: “La saturació del sector porta al 40% dels joves advocats a l’abandonament” (segons el diari Expansión, aquest personatge de joves advocats deixa la professió durant els primers 5 anys d’exercici). Espero que tu tinguis més sort, tot i que ja et duré la notícia quan ens veiem! 😉

    I, per acabar, toc impertinent: en català, “prójimo” és “proïsme”, hehe!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s